500cc 1973 – Phil Read

Phil Read

1973

500cc

Phillip William Read, MBE (born 1 January 1939)[1] is an English former professional motorcycle racer. He competed in Grand Prix motorcycle racing from 1961 to 1976. Read is notable for being the first competitor to win world championships in the 125 cc, 250 cc and 500 cc classes.[2][3] Although he was often overshadowed by his contemporary, Mike Hailwood, he won seven FIM Grand Prix road racing world championships. In 2013, Read was named an FIM Legend for his motorcycling achievements.[4]

Deze steen heeft nog geen sponsor

Sponsoren & Doneren

Ook vriend van de TT-Legends Walk worden?

De Stichting TT-Legends Walk kan de TT-Legends Walk alleen maar mogelijk maken met jouw hulp, maar daar krijg je wel wat voor !

Naast een welkomstpakket maak je als je voor 18 juni 2022 voor € 95,- p/j vriend van de TT-Legends Walk wordt, nog voor de TT race van 2022 kans op een exclusieve Meet & Greet in de Binnenstad met niemand minder dan de huidige wereldkampioen en de winnaar van de laatste TT Fabio Quartararo !!

Uiteraard wordt dit speciale moment vastgelegd en kan je dit met #ttlegendsassen delen met al je vrienden en de hele wereld. Elke vriend van de TT-Legends Walk Assen heeft een streepje voor en wordt regelmatig in het zonnetje gezet !

Word vriend van de TT Legends

Help de TT Legends met het realiseren van de enige echte TT-Legends Walk of Fame. Hiervoor hebben wij enkele sponsorpakketten opgezet.