500cc 1926 – Piet van Wijngaarden 

Piet van Wijngaarden 

1926

500cc

Hij won de eerste twee uitvoeringen van de TT van Assen in 1925 en 1926. De TT van Assen was tot 1927 nog een nationale wedstrijd met alleen Nederlandse deelnemers. Door zijn drukke werkzaamheden als eigenaar van “Het Motorpaleis” in Rotterdam reed Van Wijngaarden bijna uitsluitend in de TT van Assen. De trainingsweek, die hij met zijn team doorbracht op het logeeradres van de familie Mulder in Hooghalen, gebruikte hij ook als korte vakantie. Als importeur en dealer van diverse Britse merken reisde hij ook veel naar het Verenigd Koninkrijk.

Deze steen heeft nog geen sponsor

Deze coureur won ook...

Sponsoren & Doneren

Ook vriend van de TT-Legends Walk worden?

De Stichting TT-Legends Walk kan de TT-Legends Walk alleen maar mogelijk maken met jouw hulp, maar daar krijg je wel wat voor !
 
Naast een welkomstpakket maak je als je voor 12 juni 2023 voor € 95,- p/j vriend van de TT-Legends Walk wordt, nog voor de TT race van 2023 kans op een exclusieve Meet & Greet op 22 juni, in de Binnenstad, met niemand minder dan de huidige wereldkampioen en de winnaar van de laatste TT Francesco “Pecco” Bagnaia !

Word vriend van de TT Legends

Help de TT Legends met het realiseren van de enige echte TT-Legends Walk of Fame. Hiervoor hebben wij enkele sponsorpakketten opgezet.